Pridobili smo sredstva za usposabljanje izobraževalcev

Uspešni smo bili na razpisu za pridobivanje evropskih sredstev za izpopolnjevanje izobraževalcev odraslih.

Vodilni partner je Ljudska univerza Ajdovščina, partnerji pa poleg nas še javni zavod Cene Štupar-CILJ, Ljudska Univerza Radovljica Lur in Ljudska Univerza Škofja Loka.

Kaj je namen projekta?

Zaposlenim, ki so prepoznani kot ustrezen kader za opravljanje izobraževalnega dela v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle (NIPO), ponuditi usposabljanja za krepitev kompetenc, s pomočjo katerih bodo lahko še naprej kakovostno opravljali izobraževalno delo v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle.

Tekom projekta bomo torej pripravili več izobraževanj, v katere bomo vključili več kot 870 izobraževalcev odraslih – zaposlenih in samostojnih podjetnikov.

Za več informacij o brezplačnih usposabljanjih za izobraževalce odraslih spremljajte našo spletno stran, vprašanja pa lahko naslovite tudi na naslov info@lu-koper.si ter telefonsko številko 05 612 80 00.

Operacijo sofinancira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se uzvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, v okviru 10. prednostne osi: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe 10.1: Izboljšanje enakega dostopa do vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine pri formalnih, neformalnih in priložnostnih oblikah učenja, posodobitev znanja, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih oblik učenja, tudi s poklicnim svetovanjem in potrjevanjem pridobljenih kompetenc; ter specifičnega cilja 10.1.2: Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.